Kızılay Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kızılay Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı

El Bab’ta seyir halindeki Kızılay aracına açılan çapraz ateş sonucu şehit olan Kızılaycı Mehmet Arif Kıdıman’ın cenazesi Gaziantep Havalimanı’nda düzenlenen töreninin ardından defnedilmek üzere memleketi Düzce’ye nakledildi. Kızılay yöneticileri ve gönüllülerinin de katıldığı cenaze töreninin ardından şehit Mehmet Arif Kıdıman son yolculuğuna uğurlandı.
 
14 Eylül günü Çobanbey ile El Bab arasında seyir halinde olan Türk Kızılay aracına plakasız iki araçtan açılan çapraz ateş sonucu Türk Kızılay’ın El Bab Sevgi mağazası çalışanlarından Mehmet Arif Kıdıman şehit oldu, iki personel ise yaralandı. Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Genel Müdür Dr. İbrahim Altan ve Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük haberi alır almaz bölgeye hareket etti.
 
Kızılaycılar yalnız bırakılmadı
 
Olayın ardından Kilis Devlet Hastanesi’ne getirilen yaralı iki personele bir ziyaret gerçekleştiren Kızılay yöneticileri duydukları derin üzüntüyü dile getirerek personellere acil şifa diledi. Akşam saatlerinde ise devlet yetkilileri Gaziantep Havalimanı’nda Şehit Mehmet Arif Kıdıman için düzenlenen törene katıldı. Törende Kızılay yöneticileri, çalışanlar ve gönüllüler hazır bulundu.
 
Hilali göğsünde taşıyan isimsiz kahramanlar
 
Gaziantep Havalimanı’ndaki törende Şehit Kızılaycı Mehmet Arif Kıdıman’ın vefatını derin üzüntüyle karşıladıklarını ve Kızılay olarak her daim ailesinin yanında olduklarını belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, “Bugün bir Kızılaycı görev bilinciyle geldiği binlerce Kızılaycı gibi görevini ifa ederken, bayraktan aldığı o hilali göğsünde taşırken insanlık düşmanlarının saldırısı sonucu şehit oldu. Arkadaşımız insanlığın acısını dindirmek için, 2011’den bu yana inim inim inleyen Suriye’nin sivil halkına yardım etmek için oradaydı. Başka hiçbir gayesi yoktu. Tek bir tarafı vardı o da insanlıktı. Bugün eğer üzerinde bayrak taşıyan arabasıyla Kızılay, üzerinde hilal taşıyan üniformasıyla Kızılaycılar hedef alınıyor ve öldürülüyorsa insanlık için korkmanın vakti gelmiştir. 152 yıldır bu hilali göğsünde taşıyan ve dünyanın dört bir yanında insanlık için çalışan isimsiz kahramanlarımızdan bir diğeri olarak şehidimizi son yolculuğuna uğurluyoruz. Acımız büyük. Ümit ediyoruz ki Cenab-ı Hak onu şehitlik mertebesine alacaktır. Yaralanan diğer iki kardeşimize de acil şifalar diliyoruz. Devletimiz bu işlenen zulmün hesabını soracaktır” dedi.
 
Şehit Kızılaycının cenazesi dualarla defnedildi
 
Gaziantep’te düzenlenen tören sonrası uçakla İstanbul Havalimanı’na nakledilen şehit Mehmet Arif Kıdıman’ın cenazesi Kızılaycılar tarafından karşılanarak memleketi Düzce’ye uğurlandı. 15 Eylül sabahı Düzce’deki cenaze evinde taziyelerin kabul edilmesinin ardından Düzce Merkez Büyük Camii’nde cenaze namazı kılınan Şehit Mehmet Arif Kıdıman daha sonra Düzce Şehir Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze töreninde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı, Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ve Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik de Türk Kızılay’ı ve şehidin ailesini yalnız bırakmadı.
 
Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Genel Başkan Vekili Dr. Naci Yorulmaz, Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Genel Sekreter Yardımcısı Murat Ellialtı, Genel Müdür Dr. İbrahim Altan, Kan Hizmetleri Genel Müdürü Nurettin Hafızoğlu, Genel Müdür Yardımcıları Alper Küçük, İbrahim Özer, Ekrem Şahin ve Süleyman İslamoğlu ile Kızılay gönüllülerinin yer aldığı cenaze töreninde Şehit Mehmet Arif Kıdıman’ın ailesine başsağlığı dileğinde bulunuldu. Şehidin ailesini yalnız bırakmayan Türk Kızılay, aileye psikososyal destek verdi.
 
Şehidimiz Mehmet Arif Kıdıman
 
Suriye'nin El Bab bölgesinde yardım faaliyetleri yürüttüğü esnada uğradığı saldırı sonucu şehit olan Kızılaycı Mehmet Arif Kıdıman, 7 Mart 1980 tarihinde Düzce’de gözlerini dünyaya açtı. Düzce İli Merkez İlçesi Camikebir Köyü nüfusuna kayıtlı olan Kıdıman, 2006 yılında Türk Kızılay Batı Karadeniz Bölge Kan Merkezine bağlı Düzce Kan Bağış Merkezinde Destek 2 personeli olarak çalışmaya başladı. Suriye İnsani Yardım Operasyonu kapsamında ise, 8 Mart 2020 tarihinden itibaren Çobanbey Dağıtım Ekip Başkanlığında dağıtım sorumlusu olarak görev yaptı.
 
Birkaç gün önce kardeşini evlendiren Kıdıman aynı zamanda 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından binlerce fotoğraf çeken merhum gazeteci Mehmet Kıdıman’ın oğluydu. Babasından kalan fotoğraf arşivine emanet gözüyle bakan Mehmet Arif Kıdıman, arşivi özenle saklıyor ve depremlerin yıldönümünde halk sergisine açıyordu.